Oldalak

2014. március 31., hétfő

Szülinapi köszöntő


Nagykorú lettél. Most már a világ összes kocsmájában vásárolhatsz magadnak alkoholt, ha akarsz. Elmondhatod magadról, hogy mennyi mindent megéltél már. 17 éves voltál, amikor átrepülted az óceánt. Ez még önmagában nem nagy dolog, de Te egyedül voltál. Költöztél egyik országból a másikba, az elmúlt két évben összesen 4 lakásba.

Boldog vagyok, hogy része vagy az életemnek, pedig hányszor bosszantottál fel! Hányszor ébresztettél kora hajnalban, mert Te már eleget aludtál, és társaságra vágytál, vagy megéheztél. Hányszor túrtál ki minket az ágyunkból, csak hogy neked jusson az egész, és a közepén aludhass. Hányszor kellett kidobnom a neked szánt vacsorát, mert úgy döntöttél, ami tegnap ízlett, az ma már nem jó, és másra vágysz. Hányszor takarítottam fel utánad a fürdőszobát/konyhát/előszobát/szobát, amikor rosszul voltál. Milyen hihetetlen bosszút álltál rajtunk, amikor új wc-t vettünk, ami a Te ízlésednek nem tetszett, ezért megvártad, amíg elmegyek otthonról, majd a hosszú fehér szőrű szőnyegen töltötted ki a mérged (és a beleid tartalmát).

Hogy aggódtunk érted, amikor olyan gyomorrontást kaptál, hogy három napig minden kijött belőled alul-felül, nem akartál enni-inni, és kínodban bemásztál az ágy alá. Hányszor kellett bemenekülnöm a telefonnal/skype-pal a hálószobába vagy konyhába, mert amikor nem látod a másik felet, azt hiszed, hogy veled beszélgetek, és élénk hangon hozzáteszed a magadét a beszélgetéshez.
És mégis… mindezek ellenére feltétel nélkül tudlak szeretni. J

Egy fárasztó napon sokszor arra gondolok, milyen jó lesz majd, ha hazaérek, és végre játszhatunk, vagy az ölembe kucorodsz, és úgy nézzük az állatos filmeket a tévében. Milyen jó veled délután összebújni, hallgatni a szuszogásodat, beleszagolni a buksidba, és békésen elszenderedni melletted. Nagyon mókás, ahogy része akarsz lenni a családi vacsoráknak, és külön szék kell neked, vagy valakinek az ölébe ülsz, úgy nézed, ahogy eszünk. Ha valamelyikünk beteg, vagy fáj a feje, teljesen kétségbeesel, arcod csupa aggodalom, és a magad módján (és hangján) megpróbálod az ártó szellemeket elüldözni.

Sosem felejtem el, hogy megijedt tőled a két villanyszerelő a hegyi faluban lévő házunkban, amikor kimentél eléjük a teraszra, és állításuk szerint ilyen termetet még soha nem láttak. És persze azt sem, hogy 3 napra eltűntél, mert az ágyneműtartó sötétségét és hűvösségét pont megfelelőnek találtad az egész napos szunyókálásra (mi meg végső kétségbeesésünkben már a fiókokat is kihúzgáltuk, hátha valami csoda folytán ott találunk). A lakásban dolgozó asztalosokat pedig kitartó oroszlánüvöltéssel próbáltad elüldözni, amikor már eleged volt a zajos szerszámaikból és a felfordulásból (ők persze nagyon tiszteletlenül a térdüket csapkodva röhögtek).

Hát ez vagy Te. Hófehér, fekete, barna, szürke. Norvég és amerikai. Négy lábon járó szórakoztatóipari egység és gengszter.

Boldog 21. szülinapot Seamus cica, maradj még sokáig velünk! J


















lejegyezte: szemfény

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése