Oldalak

2016. március 25., péntek

Ügyek, barkák, bolondok

Itt a tavasz!

Megint:D

Nyílik, virágzik, tobzódik… és nem hagy békén. És ha maga a tavasz nem lenne elég, még a húsvét is a nyakunkba szakadt. Azt sem tudom hová kapjam a fejem, épp mivel ügyködjek – de tényleg! Mire figyeljek inkább? 

Takarítsak ki? A lakásban? Szóljon a tavaszi nagytakarítás ablakot-ajtót suvickoló, szekrények mögötti porcicákat elsöprő, húsvéthoz illő szimfóniája? Vagy inkább magamban tisztogassak? Természetesen figyelve a test-lélek-szellem egyensúlyára: tisztítókúra – életvezetési-tanácsadás – webinárium? Vagy mindezt összefoglaló tavaszi-csend-kúra? Esetleg egy kis feltöltődős jóga-elvonulás? Vagy csak változtassak a családi étrenden? Iktassam ki a jó kis téli melegítő zsíroskát és csempésszem be a roppanós zöldet, a friss pirosat és pezsdítő sárgát? Hiszen minél színesebb, annál teljesebb  hm?
Nem ezért bolondulunk mindannyian a húsvéti piros tojásért? Vagy ne! Ne is azt! Inkább cseréljem le a téli ruhatárat nyárira? Mossak, vasaljak, hajtogassak, moly-irtózzak és dobozoljam be a vastag télit, majd tegyem ugyanezt, csak fordított sorrendben, a lenge nyárival? Vagy hagyjam még ezt, mert az időjárásról, ugye, jót vagy semmit. Inkább csak tegyem el a sífelszerelést, szánkót, korcsolyát és kotorjam elő a teniszütőt, a rollert és a görit. Na és a kert? Az is lerúgta magáról a téli fazonját, kapáért, gereblyéért kiabál. A barkák csak úgy integetnek, gyümölcsfák metsződnének, a száraz ágak elmennének, a hagymások kikelnének, az egynyári magok pedig karóval-spárgával kijelölt ágyikójukért rikoltoznak. Még jó, hogy nincs baromfi. Hogy lesz így nekem kis-háztáji vagy kedves-bájos előkert, ha nem teszem oda a két kis kacsómat. Tovább is van, mondjam még?

Vagy vegyem egyszerűre a figurát: rendeljek egy takarító és egy kertész brigádot – nekik is meg kell élni valamiből alapon . Én meg csak ugorjak be a kozmetikára és a hajszobrászhoz szépülni. Esetleg zsákoljam a hordatlan ruhákat – a jótékonykodást sosem késő elkezdeni !  s így majd shoppingolhatok is egy jót… és rendeljek valami klassz heti minden-mentes menüt a családnak egy menő helyről?

Fura, hogy valamennyi pénzért, szinte erőfeszítés nélkül, be tudnék fordulni tavaszba. Azt, amivel annak idején családi összefogással is legalább egy bő hónapig elvoltunk, mi  az én gyerekkoromban már nagyon is városi népek, s ami a nagyszüleimnek szinte három hónapjába került, most sitty-sutty megvan; szinte csettintésre.

Akkor miért van mégis az az érzésem, hogy valamiről lemaradok? Eh, bolondság!
Vajon a mi unokáink hogyan tavaszodnak majd?


lejegyezte egy kedves vendégünk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése