Oldalak

2014. szeptember 14., vasárnap

Gólyatábor dióhéjban

A gólyatábor röviden? Alkohol, új arcok, vicces feladatok, szobatársak, bulik és még egy kis alkohol. Persze ez kicsit egy bűnbarlang asszociációját keltheti, de nem kell rosszra gondolni. A tábor szervezői pontosan tudják, hogy fiatalok vagyunk, de már nem annyira, hogy rosszul legyünk két pohár vodkanarancstól, és a folyamatos (és egyébként mértékletes) alkoholfogyasztással az egyetlen céljuk, hogy a hangulat oldódjon, és minél hamarabb megismerkedjünk egymással, ugyanis van, akinek ez nem megy olyan könnyen.

Az egész már a regisztrációnál kezdődik, ahol a beugró egy feles pálinka.
Persze nem nekünk kell vinni, hanem mi kapjuk. A kollégiumi szobákba való beköltözésnél a szervezők figyeltek arra, hogy lehetőleg az azonos szakra jelentkezők együtt legyenek. Így ismertem meg három leendő csoporttársamat, úgyhogy az óráinkat a tárgyfelvételnél már tudtuk is egymáshoz igazítani.

Én személy szerint legendákat hallottam arról, hogy a gólyatáborban így meg úgy szívatják a diákokat, de hamar rá kellett jönnöm, hogy szó sincs erről. Minden önkéntes alapon működik, bármire lehet nemet mondani anélkül, hogy kinéznének miatta. Persze vannak úgy nevezett csapatfeladatok, amikben minden tagnak részt kell venni, de ezek sokkal inkább vicces játékok, mint megalázó tréfák.

A mi csapatunk 14 főt számlált, vegyesen voltunk fiúk lányok, ilyen-olyan szakokról. Négy csapatvezetőnk volt, akikre a legenyhébb jelző, hogy jófejek. Végig odafigyeltek ránk és szervezték a programokat. Még „csapatpiánk” is volt, általában egy üveg bor, ami az összetartozás érzését keltette bennünk. Igazából már az első nap végére ismerősként tekintettünk egymásra, hiába voltunk még idegenek.

A csapatok között a tábor négy napja alatt verseny folyt. Minden egyes vetélkedő, a csapatinduló készítése, zászló festése, a tagok közötti összetartás és a jó hangulat is pontokat értek. Utolsó este került sor az eredményhirdetésre, és a mi csapatunk első lett a 36-ból! Nyereményünk nyolc üveg pezsgő volt és persze az érzés, hogy sikerült jól összehangolni 14 ismeretlen embert! Ez az este volt egyébként szerintem a leghangulatosabb, ugyanis az egyetem elé az egész tábornak (nem kevesebb, mint 1500 fő) borkóstolót rendeztek élő zenével és tűzijátékkal.

Persze a buliról minden nap gondoskodtak a szervezők, különböző előadókat hívtak egy nagy, fesztiválok hangulatát idéző sátorba. Ott volt Majka, a Brains, a Hősök, Andro és egyéb ma felkapott előadók, akik szívvel-lélekkel csinálták a hangulatot hajnalig. Persze reggel legkésőbb kilenckor annak is fel kellett kelnie, aki hajnalig mulatott, mert a programok már délelőtt elkezdődtek. Volt Gólya-faktor, ahol különböző produkciókat lehetett előadni, Egy perc és nyersz vetélkedő, mint a tv műsorban, bikarodeó-szimulátor, ugrálóvár, élő csocsó és még rengeteg vicces játék.


Ezek után megkockáztatom, hogy a gólyatáborról nem lehet dióhéjban mesélni. Kicsit olyan, mintha beköltöztünk volna négy napra egy fesztiválra, ami csak rólunk szól és csak a mi szórakoztatásunk a célja. De várjunk csak… Ez pont így volt!

lejegyezte: egy kedves vendégünk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése