Oldalak

2016. június 10., péntek

BKV hajó - ajánló


Európa számos városban jártam, és amelyikben van folyó, ott a turisták vízre vonzása alap és általában sokféle lehetőség kínálkozik a vízi városnézésre. Sok helyen a helyi tömegközlekedés részeként is indulnak járatok, menetrendszerűen. Budapesten is hopon-hopoff járatok tucatjai tülekednek a turisták és helyiek kegyeiért, na de néhány éve a BKV is beszállt a „harcba” és menetrendszerű hajójáratot indított. 


Az elején akkora volt az érdeklődés, hogy nem lehetett feljutni a hajókra, óriási sorok kígyóztak, mert ez BKV jegy áráért (lássuk be az Európai, de még a hazai árakhoz képest is nevetségesen alacsony ár egy hajóútért) vagy a BKV bérlettel ingyenesen, egy teljes kört lehetett tenni a Dunán, ami tökéletes városnézésre, kikapcsolódásra vagy
csak úgy.
Mára már az érdeklődés alábbhagyott, így könnyedén fel lehet jutni a hajókra, amelyek némelyike igen jó állapotban van, szépen felújított, napfényvédő vitorlavásznakkal ellátott hajók. Szerintem csudajó lehetőség, ha még nem próbáltátok nézzétek meg a BKV hajókat.
Az állomások ahol ki lehet szállni (de figyelem, újra beszállásnál új jegyet kell érvényesíteni) például a Parlament, a Várkert Bazár, vagy a híres A38-as hajó, de sorolhatnám még, mind fönt van a BKV oldalán. 

Mi úgy próbáltuk ki egy nyári délután, hogy hosszas tervezés után végre elmentünk a Parlamentet megnézni, és kiderült, hogy az első szabad időpont több mint 3 órával később van. Így hát felpattantunk egy arra járó BKV hajóra, hogy az időt elütve vízpárás hajjal és egy hajós élménnyel visszatérhessünk Országunk Házába a szabad időpontra. Az utat nagyon élveztük, nem volt tömeg, a hajó tiszta volt és rendezett, a személyzet kedves és rutinos. A kikötések tetszett nagyon na meg a látkép a Dunáról, sok szemszögből láttam már a várost, de a Duna közepéről minden más.

Az ára azóta változott, mert hétköznapokon BKV bérlettel rendelkezők továbbra is ingyenesen, bérlet nélkül egy legalább 24 órás érvényességű menetjeggyel, hétvégén pedig egységesen 750 Ft-ért (hajón vásárolható menetjeggyel) lehet menni egy hajókört.

Nagyon nagy feeling a Dunán hajózni, nyár van, jó az idő, próbáljátok ki, megéri.



lejegyezte: sziluett

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése