Oldalak

2016. december 30., péntek

Év – forduló



Elvarázsolt napok ezek… Vége a karácsonynak, de még ha dolgozunk is pár napot, olyan félgőzzel tesszük, hisz jönnek az újabb ünnepek. Szilveszter – a szinte előírásszerű örömködéssel, és a -remélhetőleg boldog - új év. 

Ilyenkor a sok tennivaló és ünnepi előkészület mellett az ember lánya átgondolja az elmúlt évét. Leltárt készít: mi minden történt, mit tettem jól vagy rosszul. A következő gondolat: mit tennék másként, már előlegezi is az újabb képzeletbeli leltárt: mit teszek majd a következő évben. 


Ezzel el is érkeztünk a fogadalomhoz, fogadalmakhoz, azokhoz a bizonyos újéviekhez. Ezt én nem szeretem fogadalomnak hívni, hisz nem olyan komoly dolog, mint egy eskütétel. De mégis jó, mint irányvonal, amely mentén elindulhatok, hogy jobbá, értékesebbé válhassak, több örömet nyújtsak a környezetemnek, közben pedig én is jobban érezzem magam a bőrömben. Elinduljak egy olyan úton, ami közelebb hozza az álmaimat. 

Ha visszatekintek az elmúlt évekre, vannak olyan tervek, vágyak, amelyek azóta apránként megvalósultak, mindennapjaim részeivé váltak. És persze vannak olyanok is, amelyeket – talán a vérmérsékletemnek köszönhetően – nem sikerült betartanom. Most is van egy listám, és megvan, mi áll a fő helyen. 

Szilveszter estéjén, éjfélkor, mikor picit megáll az élet, és pezsgőspohárral a kézben összegyűlünk, hogy az órát nézve visszafelé számoljunk, eszembe jut ez is, hogy úgy legyen. Tegyek érte, hogy az új év jó legyen, szép és boldog.  Hasonló jókat kívánok tiszta szívemből minden kedves olvasónknak!

Boldog 2017-et!!!

 Lejegyezte: Vica

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése