Oldalak

2014. június 15., vasárnap

Kicsengettek

Vége a tanévnek. Az egyik szemem sír, a másik nevet. Egyrészt örülök, mert még bennem él a vakáció öröme. Szorongó gyerekként minden iskolai napot nehezen éltem meg. Az utolsó kicsengetéssel mintha egy követ vettek volna le a vállamról minden évben. Sajnos az egyik gyerekem ugyanígy küzd, mert mindenből szeretne tökéletesen megfelelni. A 98% nem elég jó... A másikkal pedig mi küzdünk az év során, mert amilyen okos, pont annyira nem érdekli ez az egész iskola dolog.

Másrészt a szünidő ilyenkor új kihívás elé állít minket, szülőket. Már néhány hete elkezdődött, az akár nemzeti sportnak is tekinthető játék, amit én csak nyári-tábor-tetrisznek neveznék.
(A legjobb barátosném után szabadon, aki a múltkor megpróbált berakni még egy dobozt a hűtőnkbe és némi átrendezésre volt szükség. Pakolászás közben mosolygott és mondta, hogy szereti a hűtő-tetriszt:)

Vagyis, hetek óta megy a naptáraink nézegetése, táborok elemezgetése, a gyerekek faggatása, a nagyszülők stresszelése, hogy minél praktikusabban és tartalmasabban be tudjuk osztani a nyarat. Nem mellékes szempontként, hogy sajnos a munkahelyek nem tartanak nyáriszünetet és mindkét nagyszülő tőlünk több száz kilométerre lakik.

De jelentem, a kicsengetésre összeállt a tökéletes terv, benne karate tábor, kézműves tábor, dráma tábor, kézilabda tábor, nyaralás, nagyszülők. Minden belefért. Vagy talán kicsit sok is, amit „összetetriszeztünk”? Most jöhetnék a „mennyivel könnyebb volt régen, amikor csak kicsaptak minket a kertbe, és amikor még nem volt veszélyes egy féltucat gyereket egyedül elengedni a strandra” bekezdéssel. De biztosan csak ezen múlik? Vagy mi akarunk már megint túl sokat?

Bármilyen szép is a terv, kicsit bizonytalanul kérdezgetem az iskolás gyerekes szülőket, hogy hogyan oldják meg a csemetéik 11 hetes szünidei „logisztákáját”.  Aztán rendszerint a válasz alapján elkönyvelem magamban, hogy „aha, ők is játsszák a nyári-szünidő-tetriszt”.... Úgy döntöttem, az aggodalmakat elengedem és mostantól élvezem a nyarat, hiszen itt a VAKÁCIÓ!



lejegyezte: fonóművek 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése