Oldalak

2014. június 30., hétfő

A szerelem egyenlő


Igen, mindenkié. Ahogy egyenlő a férfi és nő, úgy egyenlő a megélt szerelem, történjen az férfi és nő, nő és nő, vagy férfi és férfi között. Hogy ez nem egyértelmű? Legyen az! Hogy erről nem tudunk eleget? Kérdezzünk, beszélgessünk róla. Ismerjük meg a meleg párok életét, találkozzunk velük. Ezen a héten, az egész világon a meleg büszkeség eseményei zajlanak, itt a lehetőség kinyitni az ajtót.

Megszületünk, cseperedünk, nagyjából két éves korunkban felismerjük, hogy önálló emberek vagyunk. Az ’én’ felismerése fontos állomása az életünknek, minthogy az is, hogy tisztába jövünk vele, hogy fiúnak vagy lánynak születtünk.

Épp hogy bekerülünk egy kis közösségbe, már gyermekként ’halálos’ szerelmeket élhetünk meg.  ’Éreztem, milyen jó, hogy azt a pöttyös labdáját a Zsolti csakis nekem adta oda, hiszem engem szeretett, a szőke kislányt, a kék nadrágban.’
Aztán felnőtté válunk, és komolyabb szerelmek jönnek, és az is lehet, hogy már nem a Zsolti lesz, de nem is a Józsi, hanem rájövünk, hogy az a lány, az, aki úgy néz rád, ahogy senki, ő dobogtatja meg a szívünket, körülötte forognak a gondolataink, ő az, aki kell. És ez természetes, ez a szerelem. Ezt megélni, elfogadni magunkat nem könnyű a társadalmi konvenciók súlya alatt, de jó érzés.
Hogy neked kire van szükséged, az csak a te dolgod, mint ahogy az enyém az, hogy nekem kire. Senki nem szólhat bele, semmi nem hatalmazza fel, hogy megítéljen, hogy bántson, hogy sértegessen, vagy más módon háttérbe szorítson.


A heteroszexuálisoknak, és a melegeknek egyaránt joguk van arra, hogy szeretetben és békében éljenek, anélkül, hogy mások ítélkezésétől, bántalmazásától kelljen tartaniuk. Joguk van megmutatni önmagukat, büszkének lenni önmagukra. Joguk van a törvényes kapcsolatra, családra és annak jogi védelmére is. 


A világon nagyon sok országban, ezekben a hetekben, napokon zajlaknak a meleg büszkeség eseményei. Budapesten június 27-től július 6-ig vannak a programok. A Budapest Pride Fesztivál idei mottója: Most és Minden nap


A budapesti programok – melyek között van filmvetítés, kiállítás, piknik, különféle worshopok, bulik, és felvonulás is - célja közelebb hozni egy olyan világot, ahol a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) embereket nem éri rendszerszintű és hétköznapi hátrányos megkülönböztetés nemi identitásuk és/vagy szexuális orientációjuk miatt, ahol teljes az LMBTQ emberek társadalmi elfogadottsága. Ahol a társadalom nem kényszerít a tagjaira normákat és szerepeket azok nemi identitása alapján, senki nem lesz zaklatás és erőszak célpontja, ahol félelem nélkül, szabadon élhetünk. Ahol a sokszínűség érték, az emberek elfogadják magukat és egymást, felismerik az önismeret fontosságát .

A programokra mindenkit várnak, legyen az meleg vagy heteroszexuális. Bátran be lehet kapcsolódni!

A fesztivál programja itt olvasható:


http://budapestpride.hu/

A kép internetes szabadforrásból származik


lejegyezte: egy kedves vendégünk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése