Oldalak

2016. augusztus 15., hétfő

Menjünk haza - bepakolós!

Jó itt neked? Jó, csak… Mi baj? Menjünk haza? Hát, nem is tudom? Haakarod, mostlehet! Ok! Nem bánom! Menjünk! Mikor megyünk? Amint minden rendben. Mikor lesz mindenrendben? Hamarosan! Most már hamarosan van? Mégnem. És most? Ésmost? Ésmostésmost? Az, hamarosan van; most mindenrendben! Megyünk.

Tervezek, leírom, megvalósítjuk! Ok. Ez kell, meg ez, meg ez; és listám is van! Ok. Elkezdtem a pakolást! Ok! Számozom, mérem, rögzítem a felhőre. Ok! Ma kettőt bepakoltam! Hurrá! Bontsunk pezsgőt! Neizélj! Hol az ingem? Bepakoltam. Kivegyem? Mindegy, majd veszek másikat. Ma is kettőt! Ok! Ma is hármat.
Ok. Nehéz lesz! Majd cipelik, nem nekünk kell. Megrendeltem. Költöztetnek. Húdejó! Hol az a farmerem? Bepakoltamkivegyem? Nemkell! Veszekmást. Ma is egyet! Ok. Egy hétig semmi, hogy leszünk így kész? Végre ismét egyet! Hmmm. Hol az a könyvem? Bepakoltamkivegyem? Nemkelljóleszmás. TejóIsten elszámoztam. Kezdhetemújra. (…) Elfogyott a doboz! Majdhozok! Elfogyott a ragasztócsík! Majveszel! Elfogyott a zsugorfólia! Micsoda? Vigyázz nekimész! Azannyát! Elborult! Rádesett? Megütött? Azannyát! Válogasd át! Szedd külön! Hatogasd össze! Tedd egyhelyre! Ami nem kell, adományozd el! Ami kell, azt is fontold meg! Már csak két hét! Hol tartottam? Hol a töltőm? Bepakoltamkivegyem? Igenkérlekmostazonnallemerülök! Várjcsakmáris! Nézem a listát: 27. doboz! Ez a kupac? Azt hiszem. Az! Vagy mégsem? Nem tudom már! Itt van! Megtaláltam. A legalsó. Vigyázz! Kiszakad! Kiborul! Megsüllyed! Hogypakoltad! Kutyanehéz! Nincs ebben! Elírtam volna? Az előzőben lehet? A következőben talán? Nem tudom! Bontsuk ki mind! Kell a töltőm! Keresem! Nemkellmegvan! HálIsten! Hol volt? A táskámban. Van másik… Pakoljunk! Még két nap! Már csak a konyha, a fürdő és a gardrobe. A téli cucc? S a téli cucc! A strand szerkók? Ja, a strand szerkók is. A túra szerelés? És, a túra szerelés. A kerti játékok és a gyerekszoba. A lego, a pinpong, az asztali foci, a tenisz, a kiskocsigyűjtemény, a plüssök, a kártyák, a képek. És a gyerekek teljes életműve! De hát ez tizenötkilópapírperfő!!!! Nem papír: rajzok, skiccek, grafikák! Egy négyévestől? Tőle is! Az üveggolyók. Túlnehezek. A babagyűjtemény, mackók, barbik, babaház! Az itt marad, nagyon nagy! Hogy hagynánk itt? Kinőtte. Mitgondolsznélkülemiegytapodtatsem! AtyaIsten mindjárt holnap! Nincs több doboz! Honnan hozzak? Nincs több ragacs! Nyálazom! Ez törékeny! Mondom törékeny! …volt! Hol a kuka? Mindenütt! Kiviszem! Behozom! Átrakom! Dobozolom. Dobozolom. Dobozolom. Dobozolom. Ez a szekrény kimaradt! Hozz egy dobozt. Dobozolom. Az esernyők! Dobozolom. A virágok! Dobozolom! A high-tech. Dobozolod? Hányas doboz? Kit érdekel! Régnemírom! Mindjárt éjfél! Már csak aprók! Még két doboz. Ja, a kamra! es a hűtő! és a mosósarok! és a … megőrülök! 

Megjöttek! Viszik! Nem szakadt ki! Nem borult el! Csak kibírja! Felül került! Belül került! Felkerült? Rátették!!!

Mindegy! Majd otthon!


lejegyezte: ebarátnőm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése