Oldalak

2016. augusztus 19., péntek

Hídfoglalás - ajánló



Ilyen még nem volt Budapesten, vagy legalábbis én nem emlékszem rá. A Szabadság híd felújítás miatt lezárásra került és a népek, kihasználva a kínálkozó lehetőséget, birtokba vették a hidat. Elfoglalták, nap mint nap, újra és újra elfoglalják, rátelepednek, piknikeznek, táncolnak, tornáznak rajta. Felmásznak a híd pilléreire, bár ez tilos és erre tábla is felhívja a figyelmet, erre senkit nem biztatnék, de a hídon heverészni, bandázni, időt tölteni lehet. A felújítási munkák nem a hídon, hanem a hídfőné zajlanak, így gyalogosan, biciklivel, rollerrel szabad bejárás kínálkozik, viszont autó és egyéb jármű nem mehet fel a hídra. Pont ez az oka a hídfoglalásnak.
 
A város lakói nyugis helyeket, tágas, lehetőleg víz közeli tereket keresnek, olyat ahol kicsi a forgalom vagy teljesen autó és jármű mentesség van. Azok a helyek, amik ilyenek (Kopaszi gát, Római part stb.), zsúfolásig megtelnek ilyenkor a jó időben
. És most itt van még egy lehetőség a belváros és a Duna kellős közepén, mert a hídon héderelni cool, és ez vonzza is korosztálytól függetlenül a városlakókat.

A hídon nem csak magánszemélyek látták meg a lehetőséget egy kis ejtőzésre. Számos program szerveződik. Amikor ott jártam éppen táncóra (salsának néztem) zajlott. Hatalmas feeling lehet a Szabadság hídon salsazni :)
 
De találtam jóga órákat is, amiket az oktató a Szabadság hídra hirdetett meg. Az érdeklődés óriási, a héten megtartott jóga órára kb 600-an mentek el. Az eseményről külföldi hírműsorok is beszámoltak. A következő alkalomról itt olvashattok:

A hídlezárás augusztus végéig tart, még van egy kis idő kihasználni a lehetőséget. Menjetek, próbáljátok ki, ha nem akartok jógázni, vagy salsazni, akkor csak egy sörrel, szendviccsel, pléddel, polifoammal vagy amivel kedvetek van a Szabadság híd közepén ejtőzni egy nehéz nap után vagy hétvégén.

lejegyezte: sziluett

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése