2017. március 8., szerda

Tavasz-Nőnap…
Március első hétvégéje végre megmutatta miért is vártuk annyira a tavaszt. A meleg napsugár, a madárcsicsergés, és virágaink felbukkanása a fagyott avaros talajból, valósággal elvarázsolt bennünket. Ha már varázslat, mi nők ezt a hónapot  pontosan a csodák miatt szeretjük. Hiszen március elején minket nőket köszöntenek világszerte.  A hála, köszönet, megbecsülés, törődés, elismerés, tisztelet, odafigyelés, figyelmesség, mosoly, kedvesség, szeretet, szerelem ezen a napon előtérbe kerül. Ilyenkor csodaként éljük meg azt a sok szeretetet melyet kapunk. Legtöbbször desszerttel  és vagy virággal kedveskednek a férfiak a hölgyeknek, de legyen akár egy szál virág akár egyéb figyelmesség, a lényeg a szívből jövő szeretet, melyre annyira vágyunk! Bár jólesne más napokon is érezni ezt az odafigyelést, de ne legyünk telhetetlenek :) 
 
A nemzetközi nőnapot 1917 óta (Magyarországon 1948 óta) minden év március 8-án ünnepeljük.  Eredetileg ez a nap a mai udvarias megemlékezéssel szemben  munkásmozgalmi eredetű, a nők egyenjogúságával és a szabad munkavállalásával kapcsolatos eredményeket volt hivatott ünnepelni. 

Én még emlékszem a munkahelyeken is szokás volt anno a nőket köszönteni ezen a  napon. Mára inkább csak odahaza, a közeli hozzátartozóktól várhatunk egy kis figyelmet, kedvességet!  Nem árt tisztában lenni azzal, ha ezen a napon esetleg különleges növényt kapunk ajándékba, feltétlenül kérdezzünk  rá a virágosnál, hogyan is kell gondozni annak érdekében, hogy a legtovább nyújtsa legszebb formáját.

Ezen a napon (is mint minden másik napon) a legfontosabb, figyeljünk hogy  a „Köszönöm” szó egy kedves mosollyal fűszerezve, elhangozzon az  ajándék hozónk részére. Az Öröm neki is jár!
Mindenkinek Csodás, Szeretetteljes Nőnapot Kívánok!


   lejegyezte: Tintaflinta