Oldalak

2017. március 31., péntek

Bozsok, Malomporta - ajánló

Baráti meghívásra érkeztünk Bozsokra, a Kőszegi-hegység lábánál fekvő festői kis faluba. Ez a vidék eddig viszonylag ismeretlen volt számomra, de már a környéken autózva is éreztem, nem fogjuk megbánni, hogy elfogadtuk a meghívást. Szálláshelyünkre, a Malomportára érkezve pedig már azt éreztem, innen soha többé nem szeretnék elmenni!
A Malomporta önmagában egy csoda. Tulajdonosai, Zita és Béla álmukat megvalósítva, minden apró részletre figyelve, tökéletes összhangot teremtve újították fel a régi malom épületeit, ami most tökéletesen simul bele a falusi tájba.
A környéken rengeteg a kirándulási lehetőség: Kőszeg alig néhány perc autóval, Írott-kő, az Országos Kék Túra kezdő pontja akár egy kényelmes sétával, gyerekekkel is elérhető, de könnyedén átugorhatunk Ausztriába is, ahol a rohonci tó kínál kitűnő strandolási lehetőséget.

De nem is feltétlenül kell elhagynunk a Malomporta területét, egy kis pihenés a hatalmas, gondozott kertben önmagában is élményszintű kikapcsolódás. A gyerekeknek pedig
kész paradicsom az óriás homokozóval, hintával, és a kis fakuckóval, amit még egy csigán fel-le húzható kosárral is felszereltek.
Ha a maradás mellett döntünk, egy helyet akkor is érdemes felkeresni: a Határmenti Vigadót, ahol felejthetetlen ételeket ettünk. És a kilátás sem elhanyagolható.
Mi csodálatos négy napot töltöttünk a birtokon és biztos vagyok benne, hogy nem utoljára, mert a pihenés alatt a "tökéletes" volt a leggyakrabban emlegetett szó.

 http://www.malomporta.hu/hu/


lejegyezte: felhőjegyzet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése