Oldalak

2017. március 13., hétfő

Visszaszólok



Ráérősen pörgetem az arcos könyvet. Ide is - oda is beleolvasok. Azt látom, hogy több időt töltök el a hozzászólások olvasgatásával, még akkor is, ha nekem nem tetsző megnyilvánulásokat olvasok, mint amennyit szeretnék. Valamiért megfog az, hogy hogyan tudják egymást el, félre vagy mellé olvasni az emberek és persze az, hogy hogyan szólnak vissza.
Persze van mintázat, nevezhetjük trolloknak – még akkor is, ha nem szándékos gorombaságból, hanem egyéni beállítódásból rontanak neki a „békés” posztolónak. Nézzünk néhány tipikus kiváltó okot:
helyesírási hibák – hogy ezen hogy be tudnak egyesek gorombulni! Nem mintha nem lenne igazuk! Mert fontos a nyelv és fontos a figyelem és magunkat minősítjük minden jól vagy rosszul leírt betűvel. De egy elírás nem jelenti azt, hogy a sárga földbe kell döngölni és mindent és mindenkit! Csak ésszel, és építően!
cukiság a köbön – ezt értem, és jó és pozitív a cuki, de amikor már a kilencszázhetvenharmadik jajdeédi poszt jelenik meg és mindenki csöpög és szívecskézik, akkor bizony nálam is kiakad a cukiságmérő. Belegorombítok? Nem, azt hiszem, hiába tenném. Látom, hogy egy visszaszólás nem fogja egyensúlyba billenti a mérleget. Ott van megoldásnak a továbbgörgetés.
a mindenki dögöljön meg – azoknál látom ezeket a fajta hozzászólásokat, akiknek látványosan fáj a világ. Ez nem gond, van ilyen. Aki tudja, kezelje maga, vagy kezeltesse! A népek viszont ugatnak rá számolatlanul és elég gorombán! Mire jó ez? Kinek?  Görgess tovább, azt javaslom!

Sorolhatnám tovább az okoskákat, a butuskákat, panaszkodókat, a kérkedőket, a magukat megjátszókat és a másokat megjáratókat, de minek. Olvassuk őket nap mint nap. Viszik az időnket!
Amire én is kiakadok, azok a nyomdafestéket nem tűrő kifejezések. Olyan örömmel látnék egy alkalmazást, ami (nem nagyon, csak egy igen picit – mert én alapvetően emberből vagyok) megcsípi azt, aki ilyen kifejezést billentyűz be. Mindig az Enter!
Így majd legalább erre nem kell majd visszaszólni!
Ja, és beszállok a fejlesztési költségekbe!


lejegyezte: ebarátnőm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése