Oldalak

2015. április 29., szerda

Szauna Finnországban - vigyázat, csak bátraknak!

Így szaunáztunk mi… Finnországban (Tampere, 2015. április 16. 21 óra)
1. „Ó, én szoktam itthon szaunába járni, bírom, ha jó meleg, aztán jön a langyos zuhany, meg a pihi… utána még kétszer-háromszor új kör…”

2. „Ja, itt a tóba kell bemenni ??? És azok mik, amik rajta úszkálnak? Jégtáblák???? És ebbe mennek be az emberek???? Na, én aztán biztos nem, erre fogadást se kell kötni, az hétszentség…”

3. „Jaj de jó meleg van, üljünk jó magasra a kályha mellé, majd ráülünk a törcsinkre… De miért pattant fel mögöttünk az a pasi? És már vissza is jött – mit akar azzal a három fa péklapát-szerű – nyél nélküli valamivel? – lapátra tesznek minket …hahaha – ja hogy erre kell itt ráülni? Higiénia? Ja előtte és utána vízzel leöblítik…hmhm…azért rátesszük a törcsit is…”

4. „Nézzétek, egy fekete fiú – a legmagasabb padon, a legközelebb a kályhához, és sapka van rajta…hihihi… biztos fázik… Jé, a 2 méteres langalétán meg csúcsos nemezsapka van…törpének öltözött?...hihihi, ja a 90 éves szexi fekete egyberészesben lévő nénin kesztyű is van… Úristen, mik ezek a vörös foltok rajtunk?,Ez malacperzselő? Vagy így szőrtelenítenek a finnek? Na de a hajunk megmarad egyáltalán?”

5. „Hű, itt kezd meleg lenni (1 perc telt el), ja 93 fokos…üljünk kicsit lejjebb, közelebb az ajtóhoz…és azok a nagyon finnarcú finnek miért locsolgatják felváltva a köveket??? Úristen, ezek versenyt locsolnak!!! Csak nem ez az a kovácsműhely, ahol a „szampó” készül??? Meneküljünk!!!”

6. „Ezek tényleg bemennek a tóba (3 fok!!!), még úsznak is… de van itt defibrillátor? Na jó, ha már itt vagyunk, csak ki kéne próbálni, meg a magyar virtus három nőre… Én majd a második leszek – vagy a harmadik, és nem vagyunk többen. De hát a fémlépcsőhöz odafagy a lábam…én papucsban megyek le az biztos…jaj, beleléptem a vízbe…úhhhhhhhhhh ez halálos….jaj egy hullám….az enyém??? 2 mp az örökkévalóság, amíg kilépek a lépcsőre, azaz lépnék, de nem érzem a lábam, tőből lefagyott…SEGÍTSÉG!!!!!!!! Szerencsére a lábam csak mozog, és felrohanok – azaz felvonszolom magam a korlátba kapaszkodva – ki volt az a…, aki ezt kitalálta? Túléltem… és a többiek is…pfúúúúú.

7. A parton napsütés (este 9 óra) enyhének látszó szél (jeges vízpermettel), 3 fok – azért pluszban – és már nem fázunk, szél, napfény, hullámok, nagy tó – tengerélmény. Mekkora ajándék a természettől!
A finnek sütögetik a kolbászaikat, virslijeiket, ahogy kell, - na nem bent a szaunában, bár ott hamarabb kész lenne, hanem a kinti kis sütőhelyen, üldögélnek a padon, sörözgetve pótolják a folyadékveszteséget, és néznek minket…de nagyon…mi meg táncolunk a napon…

8. „Na, megyünk vissza melegedni?”

lejegyezte: Pilla

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése