Oldalak

2015. december 25., péntek

Ragyogás vagy csillogás

Kedves emberek! Itt a karácsony!

Öröm-ünnep? otthon melege? a fény születése? a ragyogás? vagy esetleg lerágott csont? átlátszóvá silányított közhely? a szeretet pótlék? hamis csillogás? 

Kinek mi jut róla az eszébe… 

Azt hiszem, ez elsősorban rajtunk múlik. Mert értem én, hogy nem tudjuk magunkat teljesen kivonni a környezetünk hatásai alól, de azért azt, ami velünk történik, igenis, tudjuk... - kell hogy tudjuk - befolyásolni. Kell hogy tudjunk a lelkünkben rendet teremteni, időt adni magunknak arra, hogy legalább az évnek ebben a szakában kicsit eltöprengjünk azon, hogy mi az, ami igazán fontos a számunkra.  Mi az, amiért hálásak vagyunk, mi az, ami örömet szerez nekünk és amivel örömet tudunk adni – igazi lélekmelengető örömet. 
Kell hogy odafigyeljünk
magunkra és a szeretteinkre. Arra, hogy hogyan szeretjük őket, mert az, ahogy mi szeretünk, visszahullik ránk. És kell figyelnünk arra, hogy hogy adjuk a számunkra oly fontosak tudtára a szeretetünket és hogyan fogadjuk azt, amit ők adnak nekünk. 

Nagyon nehéz munka, egyet értek, de most kell erre időt szakítani. Most, amikor fordul a fény is. Amikor vége a nappalok rövidülésének, amikor már elkezdhetünk hinni a jó ígéretében - és nem azért mert tél közepén beköszönt a tavasz -, hanem mert valahol nagyon mélyen megmozdul valami. Megmozdul és kicsírázik az új élet. S mint minden születés, ez sem egy egyszerű történet, hanem maga a csoda. Igen, a szeretteinknél tartottam. Lehet a kört még tágítani, de azt hiszem, ha ezzel a viszonylag kis falattal - a közvetlen környezetünkkel - megvagyunk, már láthatjuk a karácsony ragyogását. 

A csillogás lehet csalóka, vonzó de talmi és nagyon kommersz is – mindenki üzletet akar belőle , de ha tényleg el tudjuk végezni ezt a kis gyakorlatot, meglesz a karácsony üzenete. Az igazi karácsonyi ragyogás. Az, ami melegít, ami feltölt, és amiért érdemes ezt az egészet végigcsinálni.

Bátorság!
Békés, boldog ünnep ragyogjon be hozzátok!


lejegyezte: ebarátnőm


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése