Oldalak

2015. december 31., csütörtök

Kettőezer-nyolcvannégy (4.rész)

"Negyedik év. Hattyú kód. Biztosítja a nő számára a tanulást. Tovább képezheti magát a csábítás elméletében."

Miután letelt a hónap, Alíz ismét legcsinosabb ruhájában, bézs magassarkújában ott állt a munkaközpont bejárata előtt. Haját nem tűzte fel, könnyedén omlott a vállára. Smink nélkül, valami furcsa ragyogással a szemében belépett. Egyenesen a férfi asztalához ment.
- Szeretném leadni a papírokat - mondta határozottan.
Az ismerős hangra felpillantott a férfi, szeme megakadt a kötetlen hajtincseken.
- Nem vált be? - kérdezte rövid szünet után.
- Sajnálom. Adok papírokat a szerkesztői álláshoz.
- Nem, köszönöm.
- Miért nem? - nézett rá értetlenül a munkaügyis. - Azt hittem nem akar a neveldében maradni, azért jött most ide. Ha maradni szeretne, akkor elég félévente jelentkeznie.
- Nem maradok.
- Elnézést. Ezt most nem értem. Nem marad, de nem is választ másik munkahelyet?
- Nem.
- Nem töltötték fel a karkötőjét? - kérdezte suttogva a férfi.
- Nem is kerestem hozzá senkit sem - Alíz lesütötte a szemét.

"Ötödik év. Sirály kód. Biztosítja a munkahely szabad kiválasztását. A nők innentől kezdve bármely női állást betölthetik. Ha a hónap elteltével nem töltetik fel ismét a karkötőjüket, az egy kódot visszaesik. Majd ez minden hónapban megismétlődik. A pillangó kód lemerülésével az éhhalál vár rájuk. Természetesen ez még soha, senkivel nem fordult elő. Viszont az nagy szégyen, ha valaki akár csak egyetlen kódot is visszaesik."
A férfi felírt valamit egy cetlire és átnyújtotta. Közvetlenül a nő szemébe nézett, de képtelen volt bármit is mondani. Alíz állt ott egy darabig, szerette volna visszaadni a papírt, mégsem tette. Aztán megfordult és sietős léptekkel távozott. Sejtette mi lehet rajta. A munkaügyis ugyan vonzó volt, de mégiscsak férfi. Már eldöntötte, hogy engedi fogyni a kódokat, szeretett volna néhány nyugodt hónapot. Egy könnycsepp csordult végig az arcán. Megállt, becsukta a szemét és ismét a halott lány arcát látta maga előtt. Nyakán a kislányok ölelő apró kezeit érezte. Megrázta a fejét, majd tovább indult. Csak otthon nézte meg a papírt. "Este 8-kor a Royalban. Legyen feltűnően csinos. Gábor"
Automatikusan végezte el szokásos feladatait. Időben készülődni kezdett. Óvatosan bújtatta bele lábait a combfixbe, vörös, szűk ruhát vett fel, mely lágyan leomlott vállairól. Hajának visszafogott hullámokat adott, leengedve hagyta, finoman simogatták tincsei a hátát. Sminkje harsogó volt, de harmonikus, ékszerei kiemelték szexuális kisugárzását. Este, pontban 8-kor belépett a Royal ajtaján. A férfiak a róla áradó illatok keverékére felkapták a fejüket. Tekintetükkel az asztalig követték, reménykedve, hogy a nő nem megbeszélt találkozóra jön és még lecsaphatnak rá. Alíz megállt Gábor asztala mellett, aki éppen az étlapot olvasta elmélyülten. Nem nézett fel, felismerte a nőt az illatáról:
- Foglaljon helyet kérem.
Alíz szófogadóan leült. Nem szólalt meg, bár megtanulta, mit kell ilyenkor mondani, de most úgyis kár lett volna strapálnia magát, hiszen a férfi már meg volt hódítva.
- Ön tudja már mit szeretne enni? - kérdezte Gábor, még mindig az étlapot böngészve. – Gondolom, gyakran jár ide. Én most vagyok itt először. Rendben, meg van mit kérek.
Felnézett, szemében a nőkre jellemző aggodalmat látta, amit már annyiszor.
- Jobb, ha most nem eszünk. Menjünk fel hozzám, legyünk túl rajta.
Alíz határozottan elindult a kijárat felé. A férfi kinyitotta neki az ajtót, az autója ajtaját, a lakásáét. Miután beléptek, a nő engedelmesen vetkőzni kezdett.
- Nem szükséges - mondta a férfi. Elővette a kódosítót és a kezéért nyúlt. Alíz értetlenül nézett rá. A kódosító csipogott a jól ismert hangon és a sirály kód ismét világítani kezdett.
- Holnap jelentkezzen az új munkahelyén. Egy hónap múlva ismét 8-kor a Royalban várom. Akkor viszont együnk is, most ugyanis éhes maradtam.
Alíz állt előtte egy ideig, aztán mintha mély álmából felébredt volna:
- Készítek vacsorát - mondta és elindult a konyha felé.

(folytatjuk)


lejegyezte egy kedves vendégünk, Görög Judit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése