Oldalak

2015. december 11., péntek

Karácsonyi lemezajánló

A Simply Red legelső, Picture Book című albumának 30. évfordulójára jelent meg a  BIG LOVE : GREATEST HITS EDITION (30TH ANNIVERSARY) 2CD, mely egy duplalemezes, exkluzív kiadvány tavaly megjelent és korábbi slágerekkel, mint a Stars, a Holding Back The Years vagy az If You Don’t Know Me By Now. Az eredeti, 2014-es Big Love 12 trackjét 30-ra egészíti ki a második lemezen a sok sláger, melyet ez alatt a nagyszerű három évtized alatt írt a zenekar és elsősorban MickHucknall. „Imádom az évfordulókat, ez pedig egy nemes alkalom! – mondta az énekes. – 30 év! Egyszűen hihetetlen! Micsoda nagyszerű ok az ünneplésre!”

Kylie Minogue új, karácsonyi albummal lepte meg közönségét KYLIE CHRISTMAS DELUXE CD+DVD címmel!  A lemezen olyan vendégek is feltűnnek, mint James Corden, Iggy Pop, Dannii Minogue és posztumusz Frank Sinatra is tiszteletét teszi egy duett erejéig. A 13 track között szerepelnek klasszikusok feldolgozásai és vadonatúj szerzemények is. Így például Kylie testvére, Dannii is feltűnik a 100 Degrees című számban, mely a hat új nótából 2 másikkal együtt (Oh Santa és Cried Out Christmas) kizárólag a deluxe formátumra kerül rá. Az ízig-vérig ünnepi hangulatot a dalok stílusától függetlenül hozza ez a lemez, melyet egy DVD is kiegészít, amin a rajongók beleshetnek a kulisszák mögé, és láthatják, ahogy Kylie a stúdióban rögzíti az új anyagot.

A legendás testvér-kvartett, a The Corrs végre visszatér a reflektorfénybe fantasztikus új albumával, a - THE CORRS - WHITE LIGHT. Több mint 40 millió eladott lemez után ez az első újdonságuk az elmúlt 10 évből. A korong 12 vadonatúj dalt hoz, melyek kitűnően ötvözik a megnyerő, klasszikus Corrs-hangzást a modern pop és a tradicionális ír folk zene elemeivel. Számos kiemelkedő pont van a dalok között, beleértve a finoman politikus hangvételű Ellis Island-et - amiről már Bono is elismerően nyilatkozott -, vagy a múltidéző Gerry’s Reel-t, ami egy megható instrumentális tisztelgés édesapjuk, Gerry Corr előtt

Ed Sheeran a nyár elején tripla koncertet adott a Wembley Stadionban, amire még februárban mindössze félóra alatt fogyott el az összes jegy, ezzel is újabb rekordot állítva. A három este alatt Ed Sheeran 240.000 ember előtt lépett fel. Ennek a koncertsorozatnak az emlékét őrzi ez a csodálatos DVD, mely a  ED SHEERAN - X WEMBLEY EDITION CD+DVD címet viseli. Ezt pedig az X Wembley Edition című lemez egészíti ki, ami tartalmazza a brit énekes összes slágerét tavalyról, sőt, további 5 fantasztikus szerzemény is rákerült a korongra. Mindezek 2015. november 13-től vásárolhatók meg – éppen idejében, hogy a karásonyfa alá kerüljenek.

A The Best Ever című sorozatunk újfajta megközelítésből válogat össze zenéket mindig az aktuális téma köré. A lemezek, melyek a csomagokban helyet kapnak, nívós és prominens korszakokból származnak, mint pl. a ’60-as vagy a ’70-es évek.  Nincs ez másképp a Various Artists - THE BEST EVER CHRISTMAS 2CD című 2 CD-s válogatással sem. A 40 track egyaránt kínál klasszikus karácsonyi énekeket és modern feldolgozásban előadott igazi ünnepi nótákat is, külön lemezekre bontva a kétféle stílust. Az előadók között szerepel Chris Rea, CeeLo Green, a The Darkness, a Chicago, Kyie Minogue és Sinead O’Connor is. 2015. október 30-án már meg is vehetjük a kiadványt, hogy ezzel hangolódjunk a keződődő karácsonyi szezonra.

Tracy Chapman – GREATEST HITS egy válogatás az előadó ünnepelt karrierjének négy évtizedéből és annak összesen nyolc stúdióalbumáról válogat. A művésznő munkásságára mindig is jellemző volt az őszinte és kompromisszummentes előadásmód, a többszörös platina bemutatkozó nagylemeze rögtön hozott neki három Grammydíjat is, méghozzá a Fast Car, a Baby, Can I Hold You és a Talkin’ Bout A Revolution című single-ökért, melyek természetesen rákerültek erre a best of gyűjteményre is, további 15 dallal együtt.

Miles Davis legújabb kiadványa a  THE LAST WORD : THE WARNER BROTHERS YEARS 8CD címen foglalja össze a művész kiadónál eltöltött éveit, 8 CD-s összeállításban. 1985-ben a világot sokként érte a hír, hogy a Columbiától a Warnerhez szerződik, ahol rögtön neki is állt az első albumnak, a Tutu-nak. Ez két Grammy-t is hozott a művésznek, melynek kulcs fontossága volt a nemzetközi sikerekben. A kiadónál eltöltött évei alatt játszott big bandben és kisebb csapatokban is, számtalan felvételt és sample-t készített. Alkalmazott tradícionális hangszereket, rock gitárt, de élvonalbeli szintetizátorokkal és dobgépekkel is kísérlezett. A zenékben egyaránt keverednek az andalúz hangulatok, a New York-i hiphop varázsa, sőt, időnként még a hardbop jazz momentumai is.

Az A HEAD FULL OF DREAMS című Coldplay lemez különlegessége(amellett, hogy több helyszínen rögzítették: Malibuban, Los Angelesben és Londonban) az, hogy az eddigiekhez képest sokkal több közreműködővel találkozhatunk, és nem is akárkikkel: Beyoncé, Noel Gallagher, Tove Lo, és Merry Clayton is kivették részüket a munkálatokból. Az ’A Head Full Of Dreams’ album követője a 2014-ben megjelent szomorkásan szerelmes hangulatú ’Ghost Stories’- nak, a Coldplay hatodik világszinten listavezető, díjnyertes, és több millió példányban eladott albumának. A banda úgy döntött, nem indít turnét 2014-ben, a ’Ghost Stories’ megjelenése után azonnal visszavonultak stúdiózni, hogy egy energiáktól duzzadó, életigenlő, színektől túláradó albummal térjenek vissza idén.

A SEAL - 7 című albumon a többszörös platinalemezes Seal ismét a szerelmet járja körbe, annak minden bonyolultságával, sajátosságával és következményével együtt. Az énekes elmondta: "Az album a legtöbbször megénekelt, legtöbbször tárgyalt és legjobban dokumentált érzelemmel, a szerelemmel foglalkozik. Próbáltam ennek az érzésnek a legkülönfélébb dinamikáit megfogni: amikor együtt jár a haraggal, az elfogadással, az elragadtatással, a szomorúsággal, az eufóriával vagy éppen a vakmerőséggel. Ez az érzelem a lényeg, és az, ahogy mi érezzük magunkat tőle. Extrém öröm és extrém megbánás is kísérheti, na meg az a sok őrültség, amire képesek vagyunk érte." A munkálatokban Trevor Horn segítette, az a producer, akivel az 1991-es Sealt, majd számos más lemezét is alkotta, így jóformán már teljesen egy nyelvet beszélnek.

 Meglepetés, amit inkább hallgassatok meg: Cziffra György, Natalie Dessay  -  MUSIC FOR KIDS - 2CD Bevezetés a klasszikus zenébe - gyerekeknek Mozart, Rossini, Csajkovszkij, Debussy, Vivaldi, Hacsaturján, Prokofjev, Delibes, Ravel, Albinoni, stb.
Cziffra György, Natalie Dessay, Thomas Hampson, André Previn, Simon Rattle, Alexandre Tharaux és mások...


S, ahol mindez egy kattintásra van tőletek:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése