Oldalak

2016. november 11., péntek

Boeing, Boeing – színdarab ajánló

Az idei színházi évadban a Thália színház lett a kedvencünk. Azért a Thália, mert vicces, vidám, lendületes, fordulatos, látványos darabokat játszanak és szerintem nagyon jól csinálják, amit csinálnak.

Mostanában a komoly, gondolkodásra ösztönző, szívfacsaró darabok helyett inkább a kikapcsolódást nyújtó, laza, vicces színházi élményekre vagyunk fogékonyak. A hétköznapok darálója után valami olyan kell, ami az agyat az űrbe lövi és ellazít, kikapcsol, feltölt. A Tháliában a mi igényeinkhez tökéletesen passzoló, zseni előadások vannak.

Ajánlom mindenki figyelmébe, aki
szeret nevetni és hozzánk hasonlóan egy laza kikapcsolódásra vágyik, a Boeing, Boeing – leszállás Párizsba vagy a Rövid a póráz előadásokat. Egy zúzda munkanap után felüdülés a léleknek, bár megterhelő a rekeszizmoknak. Aki komolyabb hangvételű művészeti előadásra vágyik, annak nem ajánlom a fentieket.

A darab Párizsban játszódik, Bernard a házvezetőnőjével és felváltva 3 csinos légiutas kísérővel "él" együtt. Menyasszonyai mellett még egy régi iskolatárs is belecsöppen a menetrendbe. Itt kezdődik minden bonyodalom. 
A Boeing, Boeing parádés szereposztásában Molnár Piroska is feltűnik. Alakítása fergeteges. Alig vártuk, hogy feltűnjön a színen és elkápráztasson minket a játékával. Minden vicces amit csinál, amit mond, ahogy mondja. Imádtuk. De a többi szereplő is kitett magáért: Pindroch Csaba az egyik főszereplő, aki az egész bonyodalom középpontja, Vida Péter, aki elképesztő tehetség és lehengerlő a játéka ebben a darabban, Schell Judit, Gubás Gabi és Tóth Eszter, akik a légiutas kísérők, szépek, naivak, ahogy annak lennie kell. Egyszóval mindannyian szuperül alakítanak. Egészen elhiszi az ember, hogy ez a sok bonyodalom és kavarodás ott és akkor történik.

Az év végi forgatagban ha tehetitek, szánjatok időt a színházra és válasszatok egy jó kis darabot! Érdemes jó előre gondolkodni, mert a Tháliában egyik napról a másikra nem igazán lehet jegyet kapni, a decemberi előadásokra is már csak néhány egymás mellé szóló jegyet csíphetünk el.

Jó kultúrálódást! :)

lejegyezte: sziluett

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése