Itt a perzselő, barnító, vízpartra kergető nyár.
Cáfolhatatlanul megérkezett és tikkasztó hőségével néhányan már-már soknak is érezzük.
Hiszen úgy vagyunk ezzel a forró nyári időszakkal, hogy a havas,
hideg, sötét estéken epekedve várjuk, de mikor végre ruhát bomlasztva, vizet
pocsolyává majd repedező földdé szárítva megérkezik, akkor panasz hagyja el a
szánkat és túlzásnak érezzük a perzselő meleget. Amikor pedig a hőmérő 36
C fok fölé kúszik, szinte elviselhetetlenné válik a nyomasztó, vibráló
hőség. Ilyenkor aztán elkezdünk gondolkodni, mivel lehetne enyhíteni a
tikkasztó forróságot?

lejegyezte: sziluett
Egy idő után a sima víz nagy mennyiségű
fogyasztása unalmassá válik. A forró nyári napokon egyszerű megoldás a
gyümölcstea vagy fekete tea citrommal, esetleg egy jó rooibos kellemesen
lehűtve. Vagy gyümölcs kompót, idény gyümölcsökből tetszés szerint variálva, behűtve.
Szintén egyszerű és nagyszerű a házilag ízesített ásványvíz, például mentával,
lime-mal, citrommal.
De mit tehetünk, ha elfelejtettük hűtőbe rakni a
hűsítőt, és tombol a hőség a lakásban? Egyszerű megoldás a jégkocka gyártás
(szintén előre kell gondolkodni, de nagy mennyiségben készíthető és sokáig
felhasználható).
A jégkocka készítés nagyon sok lehetőséget
rejt. Néhány ötlet a sok közül:
·
Készíthetünk gyümölcsös jeget. A jégkocka
tartóba például málnát, epret, áfonyát, gránátalma szemeket helyezünk, ezt
követően töltjük fel vízzel. Dekorációnak is zseniális, de ásványvízhez
adagolva, a mutatósság mellett, olvadást követően árnyalatnyi íz élményt is
nyújt.
·
Rakhatunk a jégkocka tartóba citrom karikát,
lime karikát, mentát, citromfüvet.
·
A vizet helyettesíthetjük gyümölcslével így
színes jégkockákat kapunk.
·
Lefagyaszthatjuk a teát, amit aztán poharakba
adagolva igazi jeges teaként kínálhatunk.
·
Használhatunk a víz helyett tejet, tejes kávét,
kakaót. Ezek a jégkockák tej alapú turmixok ízesítésére kiválóak vagy jeges
kávékhoz, frapucsinókhoz ajánlottak.
·
Fagyasszunk le olvasztott csokoládét, kiváló
jeges csoki készül belőle tejben felolvadva.
·
Fagyaszthatunk ehető virágszirmokat a jégkockába.
·
Készíthetünk vaníliás jégbombát. Vaníliás
cukrot, bourbon vaníliát és mandulás tejet fagyasszunk le jégkocka tartóban,
majd adagoljuk poharakba (ízlés szerint tovább hígítható tejjel).
·
Gyümölcspüréből színes íz bombákat fagyaszthatunk.
·
Készíthetünk szörp-jégkockát, egy mozdulattal
hűtjük és ízesítjük a vizet. Ebben az esetben érdemes figyelni az pohár
méretére, hogy olvadáskor a megfelelő szörp-víz arányt kapjuk.
Kombinálhatjuk a fenti ötleteket, hiszen igazából
csak a fantáziánk szab határt a csoda jégkockák gyártásában. Például kék áfonyához málnalevet adagolhatunk és
máris kész a piros jégbe zárt kékség. Vagy málna szemhez kivi szörpöt töltünk
és így zöld jégben piros színeket kapunk.
Feldobhatod a színes, ötletes,
ízletes jégkockákkal a hétvégi partit vagy az esti iszogatást a barátokkal. De
tökéletes megoldás lehet egy forró nyári nap után az esti,
családi ejtőzéshez a teraszon vagy a nappaliban.
Kellemes hűsölést.

lejegyezte: sziluett
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése