2014. október 13., hétfő

FényhullámOktóber 15. a gyermeküket a várandósság ideje alatt, szülés közben vagy röviddel azután elvesztett családok gyászának a napja. Ez a nap a gyászon és az emlékezésen kívül a segítségnyújtásról és az oda fordulásról is szól, azok felé, akik elvesztették kisbabájukat. Lehet, hogy ez a tragédia éppen Veled történt, vagy valakivel, aki közel áll hozzád, vagy akivel gyakran találkozol. Nagyon fontos, hogy a gyászolók, ezen a napon kiemelten érezzék azt, hogy nincsenek egyedül: szeretteik és ismerőseik elfogadják a gyászukat, és együtt éreznek velük.

Nem is gondolnád, milyen sokan élik át ezt a tragédiát!


Egészen biztos, hogy a te ismerőseid között is többen vannak, akiknek személyes és fájdalmas tapasztalatuk van ezen a területen. Sok család csendben, magában gyászol és van, aki megmutatja másoknak is a fájdalmát. Ahhoz a nehéz munkához, amit a gyász megélése, a veszteség feldolgozása jelent ezen családok számára, feltétlenül szükség van arra, hogy a körülöttük élők megértsék és elismerjék azt a mély fájdalmat, amit ezek a családok átélnek. Ezért ez a nap nem csak a gyászoló családok, és vendégbabák napja, hanem a feléjük forduló, támogató tudatosság napja is.
Ha te is egy vendégbaba anyukája, apukája, vagy más hozzátartozója vagy, vagy valaki, akit megérint ezeknek a családoknak a gyásza, gyújts te is egy gyertyát azokért a babákért, akik nem a családjuk körében, hanem a szívükben élnek!

Álljon itt egy érdekes gondolat Ronald Reagan-től, aki 1998-ban a Perinatális Veszteségekre Irányuló Figyelem Hónapjának nevezte ki az októbert az USA-ban:
„Azokat a gyermekeket, akik elvesztették a szüleiket, árvának nevezzük. Azokat a férjeket és feleségeket, akik a házastársukat veszítették el, özvegynek hívjuk. Amikor azonban egy szülő veszíti el a gyermekét, arra nincs kifejezésünk. Ez a hónap azt a veszteséget hivatott elismerni, amit rengeteg szülő tapasztal meg a USA-ban és a világ más részein egyaránt. A figyelmen túl információt kell nyújtania azoknak a családoknak, akik elveszítették a kisbabájukat vetélés, méhen kívüli terhesség, moláris terhesség, halva születés, születési rendellenesség, korai gyermekhalál vagy más okok következtében.”

Fényhullám október 15-én!
Gyertek, gyújtsunk gyertyát együtt október 15-én! Égjenek a gyertyák egy órán keresztül a vendégbabákért a világ minden pontján helyi idő szerint 19 órától, míg így végül körbeéri az emlékezés lángja a Földet!


lejegyezte: egy kedves vendégünk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése