Oldalak

2015. január 16., péntek

Téli kérdezz-felelek Fonóművesen

Kopár, zúzmarás faágak - a világ tele van színekkel. Válassz egy színt, amely a legjobban illik az téli hangulathoz!
Fehér. Nosztalgiával gondolok vissza gyerekkorom teleire, amikor a frissen esett hóban sétáltunk, hógolyóztunk. Ropogott a talpunk alatt. Mindent befedett és mindent tisztává, gyönyörűvé, fehérré varázsolt.

Egy meleg pulóver - Végre elég hideg az idő ahhoz, hogy kényelmes, meleg ruhákat vegyél fel. Melyik az a zene, ami megmelengeti a szíved és miért?
Lounge, chill out, bármi, ami a háttérben szólva kellemes hangulatot varázsol. Ha pedig valami vidámra vágyom, akkor az aktuális kedvencem Pharrell Williams. És nem csak a Happy miatt, hanem a nyilatkozatai miatt is. Sugárzik belőle az életigenlés és ez valahogy rámragad, ha a dalait hallgatom. Évszaktól függetlenül:)

Téli vihar - szakad a hó. Válaszd ki azt a könyvet, vagy műfajt, amit egy hideg, havas napon, takaróba burkolódzva, a fűtött lakásban szívesen olvasnál!
A könyveket sem tudnám jobban leszűkíteni, mint a zenét. Bármi jöhet és valahogy mindig megtalál a könyv, amire éppen szükségem van.

Hideg, csípős szél. Melyik a legszimpatikusabb karakter az éppen olvasott könyvben, akivel helyet cserélnél? 
Éppen Szögyal Rinpocse Tibeti könyv életről és halálról című könyvét olvasom. Pár hétre szívesen elvonulnék Tibetbe egy kicsit elcsendesedni:)

Meleg, fűszeres almabor. Felmelegíti és megvidámítja a lelket is. Melyik az a könyv, amely megnevettet, vagy legalább mosolyt csal az arcodra?
Az örök kedvenc, Joseph Heller, A 22-es csapdája.

Kabát, sál, kesztyű - Hidegre fordult az idő, és ideje rétegesen öltözködni. Melyik a kedvenc elfoglaltságod ilyen időjárás esetén?
Imádik ilyenkor (is) sütit sütni. Az édes illat és a sütő melege azonnal melegséget varázsol a lakásba. Fahéj, gyömbér, méz... Mi kellhet még?

Pumpkin Spice. Melyik a kedvenc téli ételed/italod?
Gyömbéres tea mézzel és habos tejeskávé egy kis fahéjjal a tetején. Sütötök minden mennyiségben és formában. Sütve, levesnek, sütiben...

Új év, újabb fogadalmak, kívánságok 2015. Te mit fogadnál meg (amit nem tartasz be), és mit kívánnál magadnak? (Világbékén kívül)
A kívánság és a fogadalom számomra ugyanannak a dolognak a két oldala:) Világbéke? Ekkorát nem álmodtam, de idén a “belső békémen” szerenék dolgozni, ami hitem szerint hozzásegít majd a többi vágyam eléréséhez.
Na és egy jó kis utazás is jöhet. Az már persze nem belül, hanem a nagyvilágban:)

a válaszokat adta: fonóművek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése