Oldalak

2015. január 2., péntek

Téli kérdezz - felelek Szemfényesen



Kopár, zúzmarás faágak - a világ tele van színekkel. Válassz egy színt, amely a legjobban illik az téli hangulathoz!
Ami a körömlakkot illeti, most épp egy nagyon sötét, mély lilát hordok – ezt csak ilyenkor. Ruhában minden jöhet, ami színes, sok pirossal. 

Egy meleg pulóver - Végre elég hideg az idő ahhoz, hogy kényelmes, meleg ruhákat vegyél fel. Melyik az a zene, ami megmelengeti a szíved és miért?
Erre nehéz válaszolnom: sokféle zenét hallgatok, és mindegy, hogy tél van vagy nyár. Karácsonykor éppen Billy Idol szólt a kocsimban, de szívesen hallgatom mostanában a Daft Punk-ot is.  


Téli vihar - szakad a hó. Válaszd ki azt a könyvet, vagy műfajt, amit egy hideg, havas napon, takaróba burkolódzva, a fűtött lakásban szívesen olvasnál!
Imádom a skandináv krimiket! :-) Harry Hole überszexi nyomozó, az ő kalandjait bármikor, bármilyen mennyiségben, letehetetlenül! 

Hideg, csípős szél. Melyik a legszimpatikusabb karakter az éppen olvasott könyvben, akivel helyet cserélnél?
Most éppen Anna Gavalda Együtt lehetnénk című könyvét olvasom. Egyik karakter sem tökéletes, és mindegyik szimpatikus, mert van merszük úgy élni, ahogy nekik jó, és nem törődnek senki véleményével. 

Meleg, fűszeres almabor. Felmelegíti és megvidámítja a lelket is. Melyik az a könyv, amely megnevettet, vagy legalább mosolyt csal az arcodra?
Gerald Durrell könyvei. Mindegyik. Egyik kedvenc részem az, amikor leírja, hogy az anyukájuk születésnapjára mindenki olyan ajándékot vesz neki, amire leginkább saját maga vágyik (pl. lepkehálót, puskát stb.). 

Kabát, sál, kesztyű - Hidegre fordult az idő, és ideje rétegesen öltözködni. Melyik a kedvenc elfoglaltságod ilyen időjárás esetén?
Síelés, korcsolyázás, erdei séta, nyitott úszómedencében való úszás. 

Pumpkin Spice. Melyik a kedvenc téli ételed/italod?
Bármi, amit a párom főz. Ezenkívül imádom ilyenkor a sütőtököt, a gesztenyepürét, és a sült gesztenyét. 

Jóleső, meleg tűz. Oszd meg a kérdéseket a szerkesztő társakkal. Kit jelölsz meg?
Legyen Tintaflinta. :-) Kérlek, válaszolj a fenti kérdésekre, és ha van kedved hozzá, egészítsd ki egy saját kérdéssel a listát. Kellemes, tartalmas, melegséggel teli télidőt kívánok mindenkinek..


a válaszokat adta: szemfény

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése