Oldalak

2015. január 7., szerda

Szia - 1.ÉV


Most már biztosan tudom, hogy találkozunk. Hetente legalább négyszer. Ugye Te is biztos vagy benne? Jöttünkben, mentünkben, kutyafuttában. 

Találkozunk a hétköznapokban, terhes-gondozásra menet és szülőszobából jövet. Oviban, suliban, a picikénk ágyánál mesét olvasva vagy a kamasz gyerekünk szoba ajtajában kissé megdöbbenve. Tömegközlekedésen vagy zsír új autót vezetve. Divatizáltunk, öltöztünk együtt és lemeztelenítettük a lelkünket, hogy a másikunk jól értse. Ízlelgettük a konyha remekeit és szemléztük a borúsabb napokra elspájzolt napfény-befőttek zamatát. Találkoztunk szédült szerelmesen vagy a szerettünk által összetörve, megalázva talpra állással küszködve. Túléltük az ünnepek előtti őrületet, és Ünnepeltünk, biztattuk egymást arra, hogy megtaláljuk és átéljük a szépet. Felfedeztünk művészeti remekeket és művészeket, új és ismerős tájakat, vidékeket, furcsán idegen vagy annál ismerősebb történeteket; lazítottunk, szurkoltunk és sportoltunk együtt. Örültünk, dühöngtünk, nevettünk és bosszankodtunk, volt, hogy a kacagástól s volt, hogy a bánattól törülgettük a könnyeinket. Gyújtottunk gyertyát, észre vettük, ahogy más pálcát tör s volt hogy csak egyszerűen felfigyeltünk arra, amivel összefutottunk; de igyekeztünk nem menni el semmi mellett szótlanul.

Közben pedig eltelt egy év. Mi itt vagyunk: Te kedves Olvasó és mi, a cikkek írói a gubancosak és a kedves vendégeink.


Olyan jó tudni, hogy van egy hely, ahol körbejárhatjuk azt, amivel összefuthatunk nap mint nap jöttünkben- mentünkben, ami mindannyiunkat foglakoztat, igaz néha csak kutyafuttában. Olyan jó tudni, hogy van, aki mindezt megírja, megírhatja, mert van, aki elolvassa, és megáll egy pillanatra, hogy elgondozzon rajta és hozzá teszi a magáét. Hát ez a beszéd!

És tudjuk, hogy a számok nem fontosak, - bár a 190 írásra és 21900 kattintásra, a kezdő blogosoknak járó Díjra és a Goldenblog helyezésünkre büszkék vagyunk, - mi nem is ezzel foglalkozunk igazán, hanem Veled kedves Olvasó.

Ezért Köszönjük Neked, hogy együtt alkotunk. És továbbra is biztatunk Téged, hogy figyelj ránk, szólj hozzánk, hogy arról szóljon ez a blog, ami mindkettőnket érdekel. Legyen színesebb, békésebb, elfogadóbb, megértőbb, ízesebb, könnyebb, értelmesebb, megfizethetőbb, őszintébb, józanabb, kellemesebb mindaz, ami- és aki neked igazán fontos.

Mindnyájunk örömére, akárcsak az elmúlt egy évben, itt a Selyemgubancon.

A Selyemgubanc csapata!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése