Oldalak

2017. július 14., péntek

Tammy - filmajánló

Véletlenül kapcsolódtam rá erre a filmre egyik este, majd a rá következő éjjel már szándékosan néztem végig. A Tammy egy road movie, korunk második legjobban fizetett színésznőjének, Melissa McCharty-nak az alkotása, ő maga játssza a főszerepet is.

Szegény Tammy napja rosszul indul: elkésik a munkából, emiatt kirúgják, mire hazaér, otthon találja a férjét a szomszéd nővel.. És még főzött is neki! Ezek után átrohan az anyjához (Natasha Richardson nyúlfarknyi, de remek szerepben az aggódó anyaként), és kölcsönkéri a kocsiját, mivel a sajátja tönkrement. El akar indulni, mindegy, hova, csak el onnan, el saját magától is (hátha sikerül). Hirtelen gondolattól vezérelve
csatlakozik hozzá a nagyanyja (Susan Sarandon elképesztően hiteles alakítása, állítólag a forgatás közben köveket tett a szandáljába, hogy nehézkesebb legyen a járása), aki alkoholista cukorbeteg és egy rakás gyógyszert kell(ene) szednie folyamatosan. Neki pénze van, az unokájának meg jogosítványa és ideje. Így aztán elindulnak a nagymami kérésére a Niagara vízeséshez, mivel annak ellenére, hogy az apja megígérte neki, hogy elviszi, sosem került rá sor. Útközben mindenféle kalandokba bonyolódnak, amelyek egy része Tammy féktelen, dühös és elkeseredett kitöréseinek vagy éppen elképesztő életvágyának következménye. Nagymami még mindig remekül ért a csábításhoz, és az első kocsmában fel is szed egy rendkívül jóképű apukát, akinek fia és Tammy kénytelenek gyertyát tartani felmenőik násztánca után. És ez még csak a kezdet..

Az utazás természetesen egyben lelki utazás is, és a végére minden és mindenki a helyére kerül (mondjuk ehhez nagymami egyik leszbikus barátnője jelentősen hozzájárul a körözött autó felgyújtásával).

Kedvenc jelenetem: amikor Tammy kirabolni készül a gyorsétkezdét, készít magának maszkot és pisztolyt, és közben a Thrift Shop-ot hallhatjuk. Ha csak rágondolok is röhögnöm kell.

Kinek ajánlom?

  • Aki szeretik a fent említett színésznőket
  • Aki épp nagyon dühös, vagy elégedetlen az életével
  • Aki szereti a road movie-kat (én nagyon)
  • Aki már képes nevetni a saját nyomorúságán


Ne nézd meg, ha:

  • szerinted egy jó pasinak csakis vékony csinibaba jár
  • szerinted nem illik nagymamakorban az élet élvezeteinek hódolni (beleértve az alkoholt és a bulizást is)
  • nem szereted a Thrift Shop című dalt

 
lejegyezte: Szemfény

3 megjegyzés:

  1. Ön pénzügyi válságban van? szükséged van-e hitelre az otthonod refinanszírozására vagy üzleti bővítésére? szükség van-e kölcsönre a sürgős adósságok rendezéséhez és egy hitelezőhöz? van szüksége kölcsönre a számlák kifizetésére? stb. 2.000 $ és 150.000.000,00 USD / EURO / POUNDS között, 2% -os árfolyamon kapod meg a kölcsönt. A jóváírás után 3 órán belül átutalásra kerül a számlájára. Ha érdeklődik a kölcsön megszerzéséért, ne habozzon elküldeni nekünk e-mailben: (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com)

    Sürgős hitelkínálat.

    VálaszTörlés
  2. Helló, jogos és megbízható pénzügyi hitelezőt keres? Kell egy kölcsön? Szükség van sürgős pénzügyi támogatásra? Szükség van-e sürgős hitelre az adósságának visszafizetésére, vagy tőke-kölcsönre van szüksége, hogy javítsa vállalkozását? Mindenfajta kölcsönöket 2% -os kamatláb mellett kínálunk az egyének és a vállalkozások számára világos és érthető feltételekkel. Bármilyen mennyiségű pénzt szállítunk bármelyik célállomásra, ezért kérjük, lépjen kapcsolatba velünk, hogy megkapjuk azonnali kölcsönt. Küldjön nekünk e-mailt a következő címre: (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com)

    Hitel ajánlat.

    VálaszTörlés
  3. Kedves hitelkeresők!

    Van bármilyen pénzügyi nehézsége? Saját vállalkozást szeretne indítani? Ez a kölcsönszolgáltató társaság emberi jogi szervezeteket hozott létre az egész világon, amelynek egyetlen célja a szegények és az anyagi nehézségekkel küzdő emberek segítése. Ha kölcsönkérelmet szeretne kérni, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi részletekkel: e-mail: elenanino0007@gmail.com

    Név:
    Szükséges hitelösszeg:
    Hitel időtartama:
    Mobil szám:

    Köszönöm és Isten áldja meg
    BIZALOM
    Elena

    VálaszTörlés