Jó hely ez a Budapest, rengeteg
felfedezni való van benne. Nincs hiány
minőségből és a nemzetek konyhái is itt helyben olyan kínálattal várnak minket,
akárcsak ott lennénk abban az adott országban. A minap olyan olaszt tésztás
étteremben jártam, amit muszáj leírnom, most azonnal, amíg az élmény és a
tészta íze még itt van a számban.
Ezt az olasz tésztázót ki KELL
próbálni! A hely szupi, úgy hívják, hogy Academia Italia. Nem hétköznapi, kicsit talán puccosnak is tűnik első
ránézésre, de nálam még az eredeti kategóriába befért. A falat rengeteg,
hófehér fedővel burkolták be, megszámlálhatatlanul sokkal. A plafonról habverők
lógnak le szintén nem kevés számban. Egy óriás papírtekercsre tészta recepteket
írnak, gondolom a tekerhetőség okán változtatják időnként az ajánlatot.
Na de beszéljünk a tésztáról.
Ismét drága barátnémmel mentem erre a felfedező útra (ez csak nekem volt
felfedezés, ő már ismerte a helyet) és jó előre elmondta, hogy nagy élményben
lesz részünk. A tészta, amit kóstoltunk szavakkal nehezen megfogható. Papfojtó
tésztát kértem rozmaringos bárány raguval, barátnőm pedig ricottával töltött
raviolit pármai sonkával és parmezánnal. A tészta ellenáll a harapásnak majd
egy ponton finoman enged, azt hiszem, úgy mondják „al dente”, a bárányragu
omlós, ízletes körítés volt ehhez a kimondottan jó tésztához. Kóstolni kell,
nehéz mesélni az ízekről és a minőségről, amit a hely képvisel. Magukról így
írnak, ami kóstolás után el kell ismerni igaz:
„…az olasz konyha egyszerű, de
kizárólag szigorúan ellenőrzött, minőségi, eredetvédett alapanyagaiból származó
fogásait kínáljuk. Tésztáink és desszertjeink is frissen, helyben, hagyományos,
kézműves módon készülnek…”
lejegyezte: sziluett
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése